Vandra till Sankt Olof 2020

Sankt Olofs Pilgrimer kommer även i år att anordna en vandring till Sankt Olof.

Vi samlas för sommarens vandring fredagen den 24 juli kl 18.00 i Vånga församlingshem. Vånga ligger utanför Kristianstad. Buss nr 550 går från Kristianstad C kl 16.40 och är framme i Vånga kl.17.14. Vi börjar kvällen med att äta en enkel måltid tillsammans och avslutar den med att vi firar mässa. Det blir också lite information om föreningen och om vandringen.

Själva vandringen börjar följande dag dvs den 25 juli kl 8 med morgonbön i Vånga kyrka.

Dagsvandringarna går till Kiaby, Åhus, Degeberga och Södra Mellby. Vi övernattar på golvet i församlingshemmen på respektive ort. Vi har en följebil som transporterar den utrustning som vi inte behöver under dagen. Följebilen kan också vara behjälplig om något oförutsett inträffar under vandringen. Den ska dock inte ses som någon ”taxi”.

Slutmålet är Sankt Olof där vi kommer att fira mässa troligtvis utomhus och i närheten av Sankt Olofs källa onsdag den 29 juli omkring kl. 13.

Under vandringen kommer vi att ha dagliga andakter och även fira mässa tillsammans. Vi använder Pilgrimens Tidegärd för våra andakter.

Kaplan är Andreas Almer, präst i Svenska Kyrkan.

Kostnad
600 kronor för medlem + medlemsavgift 100 kronor och 900 kronor för övriga deltagare.

Full avgift gäller för alla som väljer att övernatta, oavsett antalet nätter. Det går även bra att utan kostnad vandra med över dagen. Mat och transport ordnas i så fall på egen hand. Måltid på kvällen kan fås för 100 kronor.

Anmälan till årets vandring sker genom kontaktformuläret som finns på sidan Kontakt.

Antalet deltagare som övernattar är begränsat till 15 personer. Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Men det är mycket viktigt att du också tar eget ansvar. Har du de minsta symtom, avstå från vandringen. Inbetald avgift kommer att återbetalas även om du måste ändra dig i sista stund. Det är viktigt att du är frisk.

Välkommen att anmäla dig till årets vandring!